Magija, Vlaška magija, Knjiga Vlaska magija, Vlaška magija, Jasna Jojić, knjige, vlaska magija vlaška magija knjige Jasne Jojić vlaške bajalice i rituali knjige naručite na telefon 065/216-416-0. Ispovesti vračara, rituali, amajlije, bajalice

Rekviziti vlaške magije – vuna,igla, kanap, kosti; Odlomci iz knjige Vlaška magija 2

Obred za saniranje poremećaja prirodnih snaga u čoveku

…Tako je i primarijus dr Petar Paunković iz Zaječara zabeležio slučaj Dušanke Matić iz Rajca. Poznate po lečenju sa belim kanapom koji mora biti ispleten od čiste vune. Na kanap se naniže parče šuplje kosti, prst stare rukavice i žilica bele loze. Baje se jedanput kod određenog zapisa na drvetu ili stenu i dva puta na vodi. Po starom vlaškom običaju samo svetim danima, utorkom ili subotom po podne.

Vuna jedan od najstarijih religijskih  rekvizita

Vuna jedan od najstarijih religijskih rekvizita

Tokom bajanja se ćuti, odnosno baje se u sebi a ne vikom, na glas ili šapatom, kako to obično biva kod Vlahinja. Potom bolesnik i vračara dođu do drveta u koji je urezan krst. Vračara obavije nanizani kanap oko bolesnika i da mu znak da priđe zapisu. Kada  obiđe drvo vračara sa kanapa skida jednu po jednu relikviju koje su do tada pokupljale zlo i bacajući ih daleko izgovora :”Ako bude mukavica ja frljam rukavicu nek ide za njom”. Nakon drugog kruga, skidajući kost kaže: “Ako bude pokostica ja frljam kokalo nek ide za njim”. U trećem krugu skida se loza i njome se “frlja uložina”. Sa mesta zapisa odlazi se ćutke i sa istim rekvizitima radi se još dva puta na vodi. Kada se i u vodu pobacaju svi predmeti i sam kanap, zadnji je čin ovog rituala koji bi trebalo da sa bolesnika ukloni sve bolesti.

Ako ni ovo ne pomogne po beleškama dr Paunkovića Vlasi bi se duhovnim silama obraćali bajalicom “noževi”. Ritual čini basma u kojoj se broje noževi od jedan do devet i unazad, a beluci se bacaju u reku pošto se njima dodiruje bolno mesto pacijenta.

(Odlomci iz knjige Vlaška magija 1 Jasne Jojić)

 

KAKO DO KNJIGE

Korica knjige "Vlaška magija 2", Jasne Jojić, original se kupuje na broj +381(0)65/216-416-0
Korica knjige “Vlaška magija 2”, Jasne Jojić, original se kupuje na broj +381(0)65/216-416-0

Originalne knjige „Vlaška magija 1“, „Vlaška magija 2“, „Čuda vlaške magije“, „Magija biljaka – i lek i amajlija“, „Magijski kalendar za crvena slova“, „Magijski kalendar za srećne dane“ i sve druge knjige čiji je autor Jasna Jojić naručuju se na telefone: 065/ 216-416-0  i  011/ 2452- 019 i kupuju na kiocima „Future plus“ i u „Maxi“ i „C marketima“, a u Crnoj Gori u objektima Rokšpeda i megamarketima. Knjige Jasne Jojić koje se prodaju preko internet sajtova, na uličnim tezgama i sajmovima i u STR prodavnicama,… su pirati – falsifikati i u njima nećete čitati originalne tekstove.

OBAVEŠTENJE

Sadržaj sa ovog sajta  ne sme se kopirati ili reprodukovati u bilo kom obliku, elektronskim ili mehaničkim sredstvima, uključujući fotokopiranje i  presnimavanje bez predhodnog pismenog odobrenja autora. Informacije sa ovog sajta namenjene su u obrazovne svrhe i ne treba ih koristiti za dijagnostikovanje i lečenje zdravstvenih problema, bez konsultovanja stručnog lica. Autor i izdavač ni na koji način nisu odgovorni za neprimereno korišćenje podataka sa ovog sajta ili iz knjiga Jasne Jojić.