Odlomci iz Vlaške magije 1, biljke u obredima i ritualima, pomoć ženama

TRAVKE  KOJE POMAŽU ŽENI

Još jedna biljka koja štiti žene u vlaškoj magiji je suđenica. Ona pre svega leči glavobolje prouzrokovane “nečistoćom porodilje”. Uverenje Vlaha kaže da žena dok ne prestane sa krvarenjem ne sme da održava seksualne odnose. Čak ni da dotiče svog muža ukoliko su joj misli ispunjene strastvenim željama. U suprotnom razljutiće Suđenice i Muma Paduri koje o njoj brinu. Stići će je glavobolje, iscrpljenost a velika je verovatnoća i da odmah ponovo  zatrudni.

Korica knjige Vlaška magija 1

Korica knjige Vlaška magija 1

Ali čak i ako žena ipak zgreši i ogluši se tradiciju, vračare je neće ostaviti na cedilu. U petak, kada mesec krene unazad one će je umiti čajem od sušene suđenice i bolovi će nestati. Baš kao i krvarenje koje se nakon seksualnih odnosa u nevreme, mogu produžiti još za šest nedelja.

Majčina dušica (Thymus serpyllum) bere se na Spasovdan i njome se kupaju devojčice kada dobiju prvu menstruaciju. U skuvan čaj doda se srebrna para pa se od omađijane vodice  prvo malo popije a potom se napravi kupka. Tako se vračare pobrinu da mlade devojke imaju ciklus, da on bude redovan i bezbolan

(Odlomci iz knjige Vlaška magija 1 Jasne Jojić)

KAKO DO KNJIGE

Originalne knjige „Vlaška magija 1“, „Vlaška magija 2“, „Čuda vlaške magije“, „Magija biljaka – i lek i amajlija“, „Magijski kalendar za crvena slova“, „Magijski kalendar za srećne dane“ i sve druge knjige čiji je autor Jasna Jojić naručuju se na telefone: 065/ 216-416-0  i  011/ 2452- 019 i kupuju na kiocima „Future plus“ i u „Maxi“ i „C marketima“, a u Crnoj Gori u objektima Rokšpeda i megamarketima. Knjige Jasne Jojić koje se prodaju preko internet sajtova, na uličnim tezgama i sajmovima i u STR prodavnicama,… su pirati – falsifikati i u njima nećete čitati originalne tekstove.

OBAVEŠTENJE

Sadržaj sa ovog sajta  ne sme se kopirati ili reprodukovati u bilo kom obliku, elektronskim ili mehaničkim sredstvima, uključujući fotokopiranje i  presnimavanje bez predhodnog pismenog odobrenja autora. Informacije sa ovog sajta namenjene su u obrazovne svrhe i ne treba ih koristiti za dijagnostikovanje i lečenje zdravstvenih problema, bez konsultovanja stručnog lica. Autor i izdavač ni na koji način nisu odgovorni za neprimereno korišćenje podataka sa ovog sajta ili iz knjiga Jasne Jojić.