Magija, Vlaška magija, Knjiga Vlaska magija, Vlaška magija, Jasna Jojić, knjige, vlaska magija vlaška magija knjige Jasne Jojić vlaške bajalice i rituali knjige naručite na telefon 065/216-416-0. Ispovesti vračara, rituali, amajlije, bajalice

KOSMOGONIJA VLAHA

 

KAKO JE PO VEROVANJU VLAHA STVOREN SVET?

Sunce, Mesec i Haos

Iza mitologije prirode kod Vlaha po zanimljivosti, prvenstvo dobija neka vrsta kosmogonije. Ona se iako nije tako obimna, provlači  kroz sve običaje i njihovu magiju i ponekad se čini da je i stvorena sa ciljem da bi se koristila u zaštitu živih i mrtvih. Umnogome se razlikuje od pojmova koje su o nebeskim telima gradile druge zapadne civilizacije i narodi. Ne samo teorijski o poreklu raznih prirodnih pojava i tela, već i po poimanju moći koja one nose, i po obraćanju  njima.

Nebeske nedoumice

Nebeske nedoumice

Dok su svi stari narodi imali svoje metode posmatranja zvezda, i dok su tumačenjem njihovih položaja predviđali ljudsku sudbinu, Vlasi su se i njima obraćali kao sili koja ukoliko to želi može da promeni mnogo šta u dejstvu na ljude. Uslovno rečeno vlaška astrologija je u stvari kontakt sa zvezdama, Suncem i Mesecom. Neka vrsta tajnog savezništva, odmah pošto se lepim “ponašanjem” sa njima sklopi prijateljstvo. U tom sadejstvu vlaške vračare putem određenih zvezda prenose određene poruke. I one kažu, efikasno deluju i uglavnom uslišuju svaku iskazanu želju.

Vlaška  kosmogonija uglavnom ponavlja samo jedno  verovanje o nastanku sveta koje kaže da je Bog stvorio zemlju, ravnu, bez brda i dolina. Sunce i  Mesec su slobodno mogli  drugovati  kao  brat i sestra. Ali  jednog  dana Sunce  predloži  Luni da se njih dvoje venčaju. Kako je stalno navaljivao, Mesec na kraju reče Suncu da ide i pita Boga šta on o tome misli. Nakon dugog većanja među božijim skupštinarima  nastala je velika svađa i netrpeljivost, i haos pripreti  do tada urednom svetu. Bog se naljuti pa uze Sunce i baci ga prema istoku a Lunu prema zapadu uz kletvu: “Istim putem nikada da ne idete, nikada zajedno da ne budete, da se nikada više ne vidite i nikada da ne razgovarate”. Zatim na zemlji napravi  brda i doline, stvori šume i  planine a među njima reke i jezera.

(odlomci iz knjige „Vlaška magija 2“ Jasne Jojić)

 

KAKO DO KNJIGE

Originalne knjige „Vlaška magija 1“, „Vlaška magija 2“, „Čuda vlaške magije“, „Magija biljaka – i lek i amajlija“, „Magijski kalendar za crvena slova“, „Magijski kalendar za srećne dane“ i sve druge knjige čiji je autor Jasna Jojić naručuju se na telefone: 065/ 216-416-0  i  011/ 2452- 019 i kupuju na kiocima „Future plus“ i u „Maxi“ i „C marketima“, a u Crnoj Gori u objektima Rokšpeda i megamarketima. Knjige Jasne Jojić koje se prodaju preko internet sajtova, na uličnim tezgama i sajmovima i u STR prodavnicama,… su pirati – falsifikati i u njima nećete čitati originalne tekstove.

Korica knjige "Vlaška magija 2", Jasne Jojić, original se kupuje na broj +381(0)65/216-416-0

Korica knjige “Vlaška magija 2”, Jasne Jojić, original se kupuje na broj +381(0)65/216-416-0

OBAVEŠTENJE

Sadržaj sa ovog sajta  ne sme se kopirati ili reprodukovati u bilo kom obliku, elektronskim ili mehaničkim sredstvima, uključujući fotokopiranje i  presnimavanje bez predhodnog pismenog odobrenja autora. Informacije sa ovog sajta namenjene su u obrazovne svrhe i ne treba ih koristiti za dijagnostikovanje i lečenje zdravstvenih problema, bez konsultovanja stručnog lica. Autor i izdavač ni na koji način nisu odgovorni za neprimereno korišćenje podataka sa ovog sajta ili iz knjiga Jasne Jojić.

KOČIJAŠ VELIKIH KOLA – PAKALA

Verovanje  ovog naroda zapamtilo je još jedan kuriozitet. Pored poznavanja sazvežđa i glavnih zvezda Vlasi imaju i jednu astrološku figuru – Pakalu. Kočijaša Velikih kola, gospodara najčuvenijeg nebeskog sazvežđa. Ta kola koja mora da vuku volovi su se iskrivila jer je upregnute životinje uplašio vuk lupu. Pakala se međutim samo smeškao usled ove tragedije i od tada su i Vlasi naučili da se prema nedaćama odnose sa strpljivim podsmehom. U njihovoj tradiciji mnogo je priča čiji je glavni junak Pakala. Vedar, optimista, moćan da se veseljem izbori protiv svake nedaće. Zato se simbolično sve šaljivdžije nazivaju njegovim imenom.

 

DREVNA GATANJA - 32 KARTE IZ STAROG EGIPTA, UPUTSTVO SA PET RAZNIH VRSTA GATANJA NA 49 STRANA I 8 AMAJLIJA ZA SREĆU, ZDRAVLJE, LJUBAV, NOVAC, USPEH I BLAGOSTANJE

DREVNA GATANJA – 32 KARTE IZ STAROG EGIPTA, UPUTSTVO SA PET RAZNIH VRSTA GATANJA NA 49 STRANA I 8 AMAJLIJA ZA SREĆU, ZDRAVLJE, LJUBAV, NOVAC, USPEH I BLAGOSTANJE

Kosmička legenda

Kosmička legenda

Pakala ima glavnu ulogu i u pričama koje se graniče sa vulgarnošću. On je simbol neverovatnih seksualnih potencijala. Iako se može pretvoriti u bilo koje drugo biće ili se transformisati u ženu, Pakala uglavnom kada siđe na zemlju postaje snažan muškarac koji između nogu ima “tri budže povezane crvenim, žutim i plavim koncem”. Dok ima strasne, nezaboravne ljubavne odnose sa ženama, Pakala u zavisnosti kojom budžom deluje, može osemeniti cara, crvenim koncem, kralja žutim a oficira plavim.