Magija, Vlaška magija, Knjiga Vlaska magija, Vlaška magija, Jasna Jojić, knjige, vlaska magija vlaška magija knjige Jasne Jojić vlaške bajalice i rituali knjige naručite na telefon 065/216-416-0. Ispovesti vračara, rituali, amajlije, bajalice

BIOGRAFIJA JASNE JOJIĆ

OGLAS knjige plavi bez cena
Master Jasna Jojić, novinar i pisac antropoloških i etnoloških knjiga i autor časopisa

Master Jasna Jojić, novinar i pisac antropoloških i etnoloških knjiga i autor časopisa

Rođena je 27. januara 1963. godine u Boru

* Maturirala je u srednjoj školi za usme-reno obrazovanje – Kultura i javno informisanje – smer novinarstvo, u Boru, 1981.
* Studirala je na Filozofskom fakultetu Beogradskog Univerziteta – smer filosofija i novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu za medije i komunikacije.
* U oktobru 2010. godine Veća Fakulteta političkih nauka Beogradskog Univerziteta odobrila su njen završni master rad „Žena u mitu, magiji i ranohrišćanskoj religiji“, pod mentorstvom profesora dr Čedomira Čupića na predmetu – kulturna antropologija. Rad je odbranjen pred komisijom: profesor dr Đuro Šušnjić, prefesor dr Čedomir Čupić,  profesor dr Gordana Daša Duhaček.
RADNO ISKUSTVO U NOVINARSTVU, OBJAVLJENI TEKSTOVI I ESEJI:
* Od 1984. do 1995. godine bavila se dizajnom nakita u svojoj firmi “JJP Style”.  Sa unikatnim proizvodima odabrana je da kao dizajner predstavlja SFR Jugoslaviju na izložbi EXPO 1992. u Sevilji. Do 2004. imala je sedam samostalnih izložba dizajna i nakita i u tom periodu novinarstvom i publicistikom, bavila se periodično.
* Od 1995. godine profesionalno se bavi novinarstvom u Kompaniji »Novosti«.  Za to vreme, u dnevnom listu »Večernje novosti« objavila je više od 6.000 analitičkih unutrašnjo-političkih rubrika, reportaža i feljtona a od 2003. godine, piše i u nedeljniku Kompanije »Novosti« – »Revija 92«, u kojem je objavila još oko 3.500 istraživačkih i analitičkih rubrika i komentara sa naglaskom na neophodnost usvajanja demokratskih vrednosti i tolerancije prema rasnim,polnim i verskim razlikama, i na razbijanja socijalnih tabua i nepoželjnih društvenih pojava.
* Autor je više od 60 dugih eseja – intervjua profila sa značajnim srpskim i inostranim ličnostima iz oblasti politike, istorije i nauke.
* Uz dozvolu Kompanije »Novosti« do 2003. objavljivala je tekstove u nedeljniku »Svedok« i mnogim mesečnicima i specijalizovanim periodikama. Autor je ili koautor na desetine publikacija za muzeje, institute i preduzeća, sa naglaskomna očuvanju životne sredine, biodiverziteta  i tradicije.
* Objavljivala je eseje u izdanjima “Matice Srpske”, časopisu za nauku i kulturu “Razvitak”, i u zbornicima etnologije, arheologije i publicistike.
PROJEKTI I MEDIJSKE KAMPANJE:
* U »Večernjim novostima« (na rubrici kultura), i u drugim izdanjima Kompanije “Novosti”, od 1997. do 2000. osmišljavala je i realizovala medijske kampanje za promociju i pomoć arheološkim nalazištima, arhitektonskoj baštini i prirodnim rezervatima u istočnoj Srbiji. U »Večernjim novostima« objavljeni su serijali rubrika Jasne Jojić sa apelima za zaštitu: rimskih lokaliteta Šarkamen, Krivelj i Romulijana, i praistorijskih lokaliteta Lepenski Vir, Rudna Glava, Donja Bela Reka, Brestovačka Banja, Borsko jezero, Tilva Roš;- kampanje sa arheološko-etnološkim i istorijskim rubrikama realizovala je i  objavljivala u “Večernjim novostima”  u saradnji sa ekspertima iz  Zavoda za zaštitu spomenika Republike Srbije,  Arheološkog instituta Filozofskog fakulteta i SANU,  iz  Prirodnjačkog muzeja,  Narodnog muzeja,  Muzeja  rudarstva i metalurgije, muzeja u Kladovu, Negotinu i Majdanpeku,  potom iz Turističke organizacije opštine  Bor,  JP “Đerdap”  Kladovo,  Zlotska pećina, Gamzigradska Banja, Brestovačka  Banja, Golubačka tvrđava.
* Vodila je višegodišnju kampanju za hotel “Lepenski Vir” iz Donjeg Milanovca koja je podrazumevala proglašenja a onda i promociju prirodne i antropološke baštine Nacionalnog parka »Đerdap«.
* Sarađivala je na scenarijima više dokumentarnih emisija i serijala RTS-a iz oblasti medijske prezentacije kulturne baštine Istočne Srbije.
* Jedan je od osnivača kulturno-izdavačkog centra “Gorgon” Beograd, udruženja za promociju i zaštitu kulturne, istorijske i prirodne baštine.
* Autor je knjiga i feljtona kojima godinama pokušava da, pitkim novinarskim jezikom i intrigantnom, narodu bliskom uređivačkom koncepcijom, što široj čitalačkoj publici u Srbiji i sličnim govornim područjima, približi mnoštvo informacija iz kulturnog nasleđa u oblasti filosofije, etnolologije, antropologije, arheologije, psihologije, sociologije i istorije, i to pre svega na osnovu citata svetskih i domaćih auteriteta ovih nauka i sopstvenih istraživanja. U tom cilju je 2011. godine pokreće ediciju časopisa Lek i amajlija – Bakini recepti.
*Među prvim je novinarima koja je objavljivala rezultate merenja zatrovanosti vazduha u Boru, zbog izduvnih gasova iz Topionice bakra Rudarsko-topioničarskog basena “Bor” i drugih INcidenata i javašluka. Zbog pokušaja da rubrikama o zaštiti životne sredine podigne  ekološku svest u Srbiji, (i pre nego što je država osnovala Ministarstvo za ekologiju), više puta je, u periodu od 1997-1999. bila pred sudom, optužena za novinarsku klevetu i uznemiravanje javnosti! Na sreću ni u tim suludim vremenima nije osuđena zbog borbe za javnost imformacija.
* Posle feljtona iz njene prve knjige “Čuda vlaške magije”, objavljivanog početkom 2000. godine u “Večernjim novostima”, u kojem je omaškom napisala “vlaška nacija”, otvorena je žusttra debata – ona je  ostala na poslu a Vlasi su nekoliko meseci kasnije, na popisu, dobili mogućnost da u koloni nacionalnost upišu – Vlah.
* Mnogobrojnim tekstovima apelovala je da novinari dobiju zaštitu kao službena lica i pored mišljenja mnogih novinarskih lidera da tu instituciju  “nemaju ni daleko razvijene zemlje”.
PREPORUKE:
Za njen studijski rad preporuke su dali:
* Profesor dr Darko Tanaskovića, Filološki fakultet UB, sa kojim sam više puta sarađivala i koji je upoznat i sa njenim naučno-publicističkim radom.
*Profesor dr Dobrivoje Stanojević, Fakultet političkih nauka kod koga je tokom master studija radila seminarski rad na temu »Retorika predstavničke demokratije u parlamentu Republike Srbije“, naslovljen sa “Načela skupšti-nskog dijaloga: kletve i govor mržnje kao eroteme“.
* Etnolog  Dragoslav Antonić,  iz Etnološkog Instituta Srpske akademije nauka i umetnosti koji je 1999. godine radio recenziju i predgovor za njenu prvu knjigu „Čuda vlaške magije“.
* Književni urednik, urednik u štampanim medijima i guru mnogih generacija poznatijih novinara iz Srbije, Milomir Kragović,  koji je napisao predgovor za  njenu knjigu „Vlaška magija 1“.
* Novinar Milan Mišić, dopisnik dnevnog lista „Politika“  iz Vašingtona, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik „Politike“, koji je bio izvršni urednik „Večernjih novosti“ od 1997.-1999; – u godinama kada je više od 30 odsto njenih objavljenih rubrika i feljtona bilo iz oblasti antropologije, arheologije, etnologije, manje promovisane istorije, zaštite baštine i popularisanja predanja na rubrikama kulture.
*Na osnovu tih tekstova napisala je i objavila knjigu “Magijski kalendar srećnih dana”  i knjigu “Magija biljaka – i lek i amajlija”
*Od 5. oktobra 2011. godine uređuje i piše časopise iz kojih se na popularan i intrigantan način uči istorija čovečanstva, religije, psihologije, etnologije, arheologije… ili sve ono što se u školi nikada nije moglo ili smelo naučiti… kao i  specijalna izdanja tih časopisa i knjige AJURVEDA – dijagnoza i samolečenja u učenju drevne Indije… šire o tome u nastavku ove strane i na sajtovima
 www.jasnajojic.com 

AJURVEDA - NOVA KNJIGA JASNE JOJIC NA 192 STRANE U KOLORU - ILUSTROVANI PRIRUCNIK STAROINDIJSKE MEDICINE, NA KIOSCIMA I NA TELEFON 065-216 416 0KARTE IZ DREVNOG EGIPTA ZA KONSULTACIJE SA SAMIM SOBOM UZ 8 STARIH AMAJLIJA I UPUTSTVO NA 48 STRANA, braonOGLAS knjige plavi bez cenaZABICA ZA PARICE TELSLEM S TELSFINGA S TELAFRODITA ZA KUCU S TEKSTOM